Te koop Amstel 136 Amsterdam

In hartje centrum met prachtig uitzicht over de Amstel en de Zwanenburgwal, staat het monumentale grachtenpand ‘t Paard van Aemstel’. Met het weidse uitzicht en aan de overkant de Stopera, het huis van het Nationale Ballet en de Nederlandse Opera is de ligging met recht uniek te noemen.

Het gebouw, dat gelegen is op eigen grond (!) is oorspronkelijk gebouwd in 1648 en in 2006 geheel gerenoveerd (inclusief nieuwe fundering) waarbij er 11 luxe appartementen zijn gerealiseerd. Door de statige pui met hoog bordes, klokgevel en fraaie ramen met roedeverdeling heeft het pand zijn karakteristieke uitstraling behouden. Het betreft hier een Rijksmonument met een uitermate gezonde VvE met meerjarenonderhoudsplan. Het schilderwerk is dit jaar gedaan.

Met gepaste trots mogen wij u een appartement aanbieden gelegen op de bel-etage en het souterrain, dat door de hoekligging uitzonderlijk veel ramen (10!) heeft en dus veel lichttoetreding.

Het appartementsrecht bestaat momenteel uit twee woningen: één gelegen op de bel-etage en een studioappartement in het souterrain. In deze vorm biedt het geheel uitstekende verhuurmogelijkheden. Indien gewenst zijn beide woningen gemakkelijk samen te voegen tot één woning, door het plaatsen van een interne trap.

De indeling is als volgt:
Eigen entree via de bordestrap aan de voorzijde, woonkamer met geweldig uitzicht op de Amstel, eetkamer met keuken, badkamer met douche, separaat toilet en slaapkamer.

Het souterrain heeft een aparte ingang via de zij-entree (aan de Paardenstraat) waar zich de bergingen en de gemeenschappelijke fietsenberging bevinden. Hier is ook de entree van het studioappartement met de volgende indeling: hal met kleine pantry, badkamer (bad/douchecombinatie, toilet en wastafelmeubel), woon-/slaapkamer.

In de keuken ligt een zwart wit geblokte vloer van marmer, in de overige vertrekken is er een mooie visgraat parketvloer (m.u.v. badkamers en wc).

Het pand bevindt zich in het bruisende stadscentrum, met een enorm scala aan uitgaansmogelijkheden en voorzieningen binnen handbereik. Zoals de Kalverstraat, Rembrandtplein, Muziektheater, Kleine Komedie, de Stopera etc.
Per 1 november wordt dit deel van de Amstel eenrichtingverkeer. De Paardenstraat is een wandelstraat en dus autovrij.

Bijzonderheden:
– Eigen grond;
– Geweldig uitzicht over de Amstel en de Zwanenburgwal;
– Rijksmonument, bouwjaar 1648;
– Totale pand gerenoveerd in 2006;
– Aantrekkelijke ligging in het centrum van Amsterdam;
– Woonoppervlakte ca 103 m2;
– NEN 2580 Meetrapport beschikbaar;
– Uitstekende verhuurmogelijkheden;
– Twee woningen, eenvoudig samen te voegen tot één;
– Gemeenschappelijke fietsenberging (inpandig).

Contact

PSN Vastgoed Nederland
Pastoor van Kessellaan 3
4761 BH Zevenbergen
085 065 6139


PSN Vastgoed Zoetermeer
085 065 6139


PSN Vastgoed Rotterdam
085 065 6139


PSN Vastgoed Eindhoven
085 065 6139


PSN Vastgoed Gorinchem
085 065 61 39
Uw woning verkopen?

Uw woning verkopen?

Geplaatst op: 2017-08-01

U wilt uw woning verkopen en zoekt een goede en voordelige makelaar, dan bent u bij PSN Vastgoed op het juiste adres!

Lees meer Meer nieuws
LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

Geplaatst op: 2017-08-01

LHN (Lijst Hilbrand Nawijn)en PSN Vastgoed gaan huurders steunen

Lees meer Meer nieuws