Je woekerpolis ontwoekeren? Het levert vrijwel altijd geld op!

Een woekerpolis is een verzekering die je ooit afsloot met een bepaald doel voor ogen, zoals de aanvulling van het pensioen, studie van de kinderen of het aflossen van een hypotheek. Helaas, want de kosten van deze verzekering blijken zó schrikbarend hoog, dat het einddoel – fatsoenlijk gegroeid vermogen – nooit gehaald kan worden. In de meeste gevallen levert overstappen naar Perlas serieus  geld op.

Heb ik een woekerpolis?

Hoe kom je erachter of je een woekerpolis hebt? Er zijn in Nederland ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Als jij in de jaren ’90 tot 2008 een beleggingsverzekering hebt afgesloten is de kans groot dat dit een woekerpolis is.

Wil je snel vaststellen of je een woekerpolis hebt? In de lijst hieronder zie je de banken en verzekeraars die woekerpolissen in hun pakket hebben. Komt de aanbieder van jouw polis voor in onderstaande lijst dan is de kans groot dat je een woekerpolis bezit. Bestaat jouw verzekeraar niet meer dan staat tevens vermeld bij welke maatschappij je nu moet zijn.

Overzicht banken en verzekeraars met woekerpolissen:

 

Huidige verzekeringsmaatschappijen woekerpolissen

Bijbehorende naam maatschappij waaronder woekerpolis destijds afgesloten

 

 

 

1

ABN AMRO Verzekeringen

 

2

Aegon

 

3

Allianz

Royal Nederland, Din van Zwolsche Algemeene, Universal Leven

4

ASR

ABC, Amersfoortse, AMEV, Falcon, Fortis ASR, Interlloyd, Stad Rotterdam, VSB Leven

5

Achmea

Fairgo, Interpolis, Levob

6

BNP Paribas Cardif

Cardif

7

Conservatrix

 

8

Delta Lloyd

Erasmus, Nationaal Spaarfonds

9

Erasmus

 

10

Generali

 

11

Goudse

Tiel Utrecht

12

Legal & General

 

13

Leidsche

 

14

Loyalis

 

15

Nationale Nederlanden

Postbank, ING, RVS

16

Onderlinge 's Gravenhage

 

17

Reaal

Alico, AXA, DBV Verzekeringen, Elvia, Hooge Huys, Proteq, Nieuwe Hollandse Lloyd, UAP, Winterthur Verzekeringen, Zurich, Zwitserleven

18

Robein Leven

 

19

VVAA

Olma


Ook als jouw verzekeraar er niet tussen staat kan het zijn dat je een woekerpolis hebt. Als vuistregel kun je aanhouden dat als er jaarlijks meer dan 2,5% aan kosten van je rendement afgaat er hoogstwaarschijnlijk sprake is van een woekerpolis, omdat de kosten vaak niet opwegen tegen de beleggingsresultaten van je polis.

Meer dan 2.700 personen met een woekerpolis stapten al over naar Perlas. Zij betalen nu gemiddeld per maand 70% minder.

voor hun Vermogensopbouw.

Beleggingsverzekering oversluiten

Als nu al blijkt dat de opbrengsten van je beleggingsverzekering of woekerpolis tegenvallen, heb je nog tijd om je persoonlijke situatie te verbeteren. Het is in veel gevallen mogelijk om je polis over te sluiten, wellicht zelfs gemakkelijker dan je denkt. biedt uitstekende alternatieven voor je beleggingsverzekering, waarmee je kunt (bank)sparen voor verschillende doeleinden, met zoveel of weinig risico als je zelf wenst. Nieuwsgierig geworden naar onze producten? Maak dan snel een vergelijking van je lopende beleggingsverzekering met Perlas!

In sommige gevallen kan het beter zijn om de polis niet over te sluiten. Omdat je bijvoorbeeld gunstigere fiscale voorwaarden of een garantie verliest. Of dat voor jou van toepassing is en of dat erg is hangt af van je persoonlijke situatie. Hieronder vindt je hier meer informatie over per onderwerp.

Wanneer is overstappen wel of niet verstandig

Een woekerpolis is een verzekering die je ooit afsloot met een bepaald doel voor ogen, zoals de aanvulling van het pensioen, studie van de kinderen of het aflossen van een hypotheek. Helaas, want de kosten van deze verzekering blijken zó schrikbarend hoog, dat het einddoel – fatsoenlijk gegroeid vermogen – nooit gehaald kan worden.

In Nederland zijn ongeveer 7 miljoen van dergelijke beleggingsproducten uitgegeven. In de meeste gevallen levert overstappen naar Perlas serieus geld op.

  •  Lagere kosten
  •  Beter beleggingsproces
  •  Transparant


In sommige gevallen kan het beter zijn om de polis niet over te sluiten. Omdat je bijvoorbeeld gunstigere fiscale voorwaarden of een garantie verliest. Of dat voor jou van toepassing is en of dat erg is hangt af van je persoonlijke situatie. Lees onderstaande informatie goed door als je overweegt om over te stappen naar Perlas. Twijfel je of jouw polis geschikt is om over te sluiten schakel dan een financieel adviseur in.

Neem contact met ons op voor een adviseur die gespecialiseerd is in hersteladvies.

Oud en nieuw regime

In het verleden zijn de fiscale spelregels rond een lijfrenteverzekering aangepast. Polissen die vallen onder het oude regime hebben vaak gunstigere voorwaarden voor de uitkering dan nieuwe polissen of bankspaarproducten. Bijvoorbeeld omdat je uitkering eerder in mag gaan dan je pensioendatum, of omdat de uitkering ten gunste van iemand anders is. Deze condities vervallen als je overstapt naar een bankspaarrekening.

In onderstaand schema kun je zien onder welke regime jouw lijfrenteverzekering valt:

Fiscaal regime

Premiebetalende polis

Koopsom

Oud

Tot 16 oktober 1990

Tot 1 januari 1992

Nieuw

Vanaf 16 oktober 1990

Vanaf 1 januari 1992

Voor een premiebetalende oud regime polis geldt dat er na 16 oktober 1990 geen premieverhoging mag zijn geweest. Anders valt de polis ook in het nieuwe regime.

Garantie

Sommige beleggingsverzekeringen garanderen een bepaald uitkering op einddatum. Zelfs als het bedrag dat de verzekeraar voor jou belegd daarvoor eigenlijk te laag is. De verzekeraar past het verschil dan bij. Deze garantie raak je kwijt als je overstapt. Of dit een reden is om bij je huidige verzekeraar te blijven kun je alleen zelf beslissen. Je hebt zekerheid met betrekking tot het eindkapitaal. Maar als de garantie heel laag is kun je overwegen om toch over te stappen en afstand te doen van je garantie.

Afkoopkosten bij overboeken

Sommige verzekeraars brengen hoge kosten in rekening als je voortijdig stopt. De afkoopwaarde is dan een lager dan de waarde die je ziet op je jaarlijkse overzicht. Omdat je met een lager bedrag kunt beleggen zul je in het begin nog geen voordeel hebben. Heb je langer de tijd dan verdien je deze kosten wel weer terug.

Medische acceptatie

Overlijdensverzekeringen zijn in de afgelopen jaren stukken goedkoper geworden. En ook eenvoudig online af te sluiten. Als je een nieuwe overlijdensverzekering wilt afsluiten zal de verzekeraar wel

gezondheidsvragen stellen. Meestal is dat geen probleem maar als je niet helemaal gezond bent kan dat tot problemen leiden. Of tot een hogere premie. Als een overlijdensverzekering voor jou belangrijk is en je verwacht een probleem dan kun je beter eerst kijken onder welke condities je een nieuwe verzekering kunt afsluiten. Wordt je aanvraag afgewezen dan zul je helaas bij je bestaande verzekeraar moeten blijven.

Verpanding hypotheekpolis

Niet alle banken werken mee aan de verpanding van een polis of bankspaarproduct van een andere aanbieder. Wil je van je ‘woekerpolis’ af dan zul je de hypotheek moeten oversluiten. Dit brengt extra kosten met zich mee. Bovendien zijn de normen om een hypotheek af te sluiten aangescherpt. Het is dus mogelijk dat je onder de nieuwe normen niet dezelfde hypotheek kunt krijgen.

Bijzondere voorwaarden

Het kan zijn dat je bijzondere voorwaarden in de polis hebt laten opnemen die vervallen als je de polis oversluit. Of dit het geval is en of dat belangrijk is is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Bovenstaande opsomming is slechts bedoeld om je een idee te geven waar je op moet letten als je je bestaande polis wilt oversluiten. Er kunnen nog andere situaties zijn waarbij overstappen fiscaal gezien niet de beste oplossing is. Twijfel je of je over voldoende kennis beschikt om zelfstandig je polis te beoordelen of over te sluiten neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder op weg. Of brengen je in contact met een adviseur. Ondanks bovenstaande bedenkingen zal het echter in de meeste gevallen gunstig zijn om over te stappen.

Contact

PSN Vastgoed Nederland
Pastoor van Kessellaan 3
4761 BH Zevenbergen
085 065 6139


PSN Vastgoed Zoetermeer
085 065 6139


PSN Vastgoed Rotterdam
085 065 6139


PSN Vastgoed Eindhoven
085 065 6139


PSN Vastgoed Gorinchem
085 065 61 39
Uw woning verkopen?

Uw woning verkopen?

Geplaatst op: 2017-08-01

U wilt uw woning verkopen en zoekt een goede en voordelige makelaar, dan bent u bij PSN Vastgoed op het juiste adres!

Lees meer Meer nieuws
LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

Geplaatst op: 2017-08-01

LHN (Lijst Hilbrand Nawijn)en PSN Vastgoed gaan huurders steunen

Lees meer Meer nieuws