Verhuur makelaar

Werkwijze woning verhuur:

Wij zullen een afspraak met u inplannen voor een opname ter plaatse. Buiten het volledig inspecteren van de woning en het opstellen van een correcte opname, berekenen wij ook de commerciële huurprijs en de maximale huurprijs conform huurprijswetgeving.

Na overeenstemming van de maandelijkse huurprijs van de woning en het te volgen marketingtraject, verricht PSN Vastgoed onder andere de volgende werkzaamheden bij woningverhuur:

De verhuurmakelaar vult het Opnameformulier in.

De verhuurmakelaar zal foto's maken van de woning en deze met uitvoerige beschrijving plaatsen op diverse websites.

De verhuurmakelaar zal de geïnteresseerde kandidaten screenen. We voeren als een van de weinige verhuurmakelaars een zeer uitvoerige screening uit. We kijken o.a. uiteraard naar de financiën van de mogelijke huurder, maar onderzoeken ook diens huurdersverleden. Door deze grondige screening voorkomen wij dat er malafide bewoners komen in uw woning.

 • De verhuurmakelaar verzorgt de bezichtigingen.
 • De verhuurmakelaar verzorgt de begin huur inspectie.
 • De verhuurmakelaar verzorgt de einde huur inspectie.


De verhuurmakelaar verzorgt de gratis inspectie, 12 weken na de startdatum van de verhuur. Bij deze inspectie controleren we het leef gedrag in de woning en eventuele illegale praktijken zoals: hennep, heling, handel in gestolen goederen. Wij checken ook hoeveel bewoners er staan ingeschreven bij de gemeente en of dit overeenkomt met het daadwerkelijk aantal verblijvende huurders.

Indien een huurder is gevonden en gescreend en deze de woning zal gaan betrekken, spreken wij van een succesvolle bemiddeling. In dat geval zal de verhuurmakelaar zorg dragen dat de borg en de eerste maand huur zal worden betaald aan de woningeigenaar.

Integriteit bemiddelingskosten Verhuur woningen:

Er is de laatste tijd veel discussie en verwarring omtrent de “bemiddelingskosten”. Omdat wij hier geregeld vragen over krijgen, en wij als fris en integer makelaarsbureau de verhuurmarkt willen opschonen, wil ik u alvast het volgende mededelen;

De wijze waarop wij de bemiddelingskosten in rekening brengen gebeurt altijd volgens de huidige wet –en regelgeving. Wij willen namelijk strafbare feiten uitsluiten en zeker niet de verhuurders hier medeplichtig aan maken. Vanuit het Burgerlijk Wetboek (wetswijziging 2 juli 2015) wordt namelijk het volgende weergegeven;

In artikel 7: 427 BW staat geregeld dat een bemiddelaar wel voor twee partijen mag optreden, alleen dan mag er geen strijd zijn tussen de belangen van beide partijen. Artikel. 7: 417 BW lid 4 vermeld dat zodra er bij een bemiddeling over een huurovereenkomst de huurder een consument is die niet handelt in de uitvoering van beroep of bedrijf, dat dan de bemiddelaar geen kosten in rekening mag brengen bij deze partij. Ook staat in artikel 7: 417 BW dat de bemiddelaar geen bemiddelingskosten mag rekenen aan beide partijen.

Ter verduidelijking: dit zou het geval kunnen zijn wanneer een verhuurder opdracht geeft aan een bemiddelaar om een geschikte huurder te vinden voor zijn woning en een huurder geeft dezelfde bemiddelaar opdracht om een woning voor hem te vinden. In deze situatie hebben huurder en verhuurder dezelfde bemiddelaar opdracht gegeven om te bemiddelen. Nu zal de bemiddelaar bemiddelingskosten moeten rekenen aan de verhuurder. De huurders kunnen zich dan ook bij ons gratis inschrijven en betalen geen bemiddelingskosten bij het huren van een woonruimte.

Uiteraard is één van onze makelaars bereid om de bovenstaande elementen geheel vrijblijvend toe te lichten bij u met een bezichtigingsafspraak.

Het verbod op bemiddelingskosten geldt ook als de bemiddelaar de kosten onder een andere naam opvoert. Zoals;

 1. Administratiekosten;
 2. Advieskosten;
 3. Commissiekosten;
 4. Contractkosten;
 5. Eenmalige kosten huurder;
 6. Makelaarskosten;
 7. Marketingkosten;
 8. Verhuurkosten.


(Bron: Rijksoverheid.nl)

Contact

PSN Vastgoed Nederland
Pastoor van Kessellaan 3
4761 BH Zevenbergen
085 065 6139


PSN Vastgoed Zoetermeer
085 065 6139


PSN Vastgoed Rotterdam
085 065 6139


PSN Vastgoed Eindhoven
085 065 6139


PSN Vastgoed Gorinchem
085 065 61 39
Uw woning verkopen?

Uw woning verkopen?

Geplaatst op: 2017-08-01

U wilt uw woning verkopen en zoekt een goede en voordelige makelaar, dan bent u bij PSN Vastgoed op het juiste adres!

Lees meer Meer nieuws
LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

LHN en PSN Vastgoed gaan samenwerken in Zoetermeer

Geplaatst op: 2017-08-01

LHN (Lijst Hilbrand Nawijn)en PSN Vastgoed gaan huurders steunen

Lees meer Meer nieuws